سرآشپز متبحر
اهمیت بهره گیری از سرآشپز متبحر در صنعت هتلداری و کترینگ
اهمیت بهره گیری از سرآشپز متبحر در صنعت هتلداری و کترینگ
در جمله ای معروف منسوب به ناپلئون بناپارت آمده است که:”یک لشکر با معده هایشان حرکت می کنند”با اندکی تعمق در معنای این جمله به اهمیت مسئله غذا و تامین آن بر مبنای نیاز اصلی بشر بیشتر می توان پی برد .
امروزه بر دست اندر کاران صنعت گردشگری بعنوان یک اصل پابرجا مسلم است که خوراک و شناخت و تجربه خوراک های سنتی و بومی و تنوع غذایی، انگیزه ای بر سفر و مسافرت عده زیادی جهانگرد می باشد .
از آنجائی که فرهنگ غذایی بعنوان یک عامل جذب گردشگر شناخته شده است بنابراین بسیاری از سیاست های گردشگری کشورهای زیادی از جهان بر این فاکتور اهمیت خاص گذارده و سرمایه گذاری های هنگفتی هم در جهت اجرای آن صرف کرده اند.
بازاریابی جهت جذب گردشگر داخلی یا خارجی از جهت شناسایی و تجربه انواع خوراک ها همچون دیگرراههای بازاریابی هزینه بردار می باشد و نیاز به داشتن ایده های نو و متنوع در این زمینه می باشد.
بعنوان مثال کشور نه چندان وسیع تونس که سالانه تعدادی زیاد توریست از این جزیره دیدار می کنند و این جزیره توریستی ، قسمت بیشتر جذب توریست خود را از طریق ایجاد تنوع غذایی و فراوانی ارائه انواع غذا جلب می کند و در زمینه جذب توریست علاوه بر جذب جهانگردان در مکانهای اقامتی و ایجاد انگیزه در سرو انواع وعده های غذایی در هتل ها ،برنامه های متنوع از جشنواره های غذایی،تهیه انواع غذاها و شیرینی های خاص، اجرای تهیه کیک هایی با فرم های ویژه بصورت کار نمایشی و سایر برنامه های جانبی باعث گردش بالای اقتصاد با سود دهی مناسب در سیستم هتلداری و گردشگری خود می شوند.
لذا نیاز به تنوع وایجاد رقابت شدید در صنعت کترینگ در دنیا، تمام سیستم های جذب گردشگرسرمایه گذاری وسیعی را در آموزش و پرورش پرسنل آشپزخانه های این اماکن و جذب سرآشپز متبحر و آشنا به تمام اصول اولیه آشپزی و انواع شیوه های طبخ در کنار سایر علوم و مهارت های موردنیاز این حرفه راکرده و حتی تحت نظارت سازمانی خاص گواهی یا شناسنامه هایی بر اساس دانش این دسته افراد صادرکرده و طبق آماری که دراین زمینه ها توسط این گونه مراکز اعلام گشته نشان از افزایش راندمان فروش غذا در هتل ها و مراکز اقامتی می باشد که از پرسنل آموزش دیده و سر آشپز مهارت دار علمی در تمام زمینه ها استفاده کرده اند و حتی دربراورد های دیگر افزایش درصد اشغالی هتل ارتباط مستقیم با نوع فعالیت سیستم غذایی هتل را نشان می دهد و متعاقباً رضایتمندی مشتریان ارتباط مستقیمی را با افزایش قرار داد این دسته هتل ها را با شرکت های توریستی نشان می دهد.
و دراینجاست که یک مدیریت حاذق با برنامه ریزی صحیح و تصحیح نواقص برنامه منو غذایی و نوع و شیوه سرو و طبخ غذاست که قادر به افزایش در آمد قابل توجه هتل و حتی جبران هزینه کاهش فروش اتاق خواهد شد. لذا در رستوران هتلها باید اهداف فروش مشخص گشته و تولیدات غذا بر اساس نیاز مشتریان برنامه ریزی شود که در غیر اینصورت باعث عدم رضایت و یکنواختی در دیدگاه و ذائقه مشتریان خواهد گردید و عدم رضایت مشتری به معنای از دست دادن بهترین و ارزانترین راه بازاریابی و عدم در آمد زایی مناسب و عدم پیشبرد اهداف خواهد بود.
این نکته بر همگان روشن است که قضاوت مشتریان بیشتر بر اساس خدمات غذایی هتل ها یا رستوران ها شکل گرفته و چه بسادر بیشتر مواقع موارد ضعف در ارائه سایر خدمات را تحت شعاع خود قرار می دهد.
حال با علم بر این موارد برای بهبود و ارتقای این ضعف در صنایع گردشگری در کشور خودمان چه گامهایی برداشته ایم؟آیا در جهت جذب سرآشپز حرفه ای وبا دانش چه اقداما تی کرده ایم؟آیا سرآشپزها مراکز اقامتی در کشور ما قادر به اجرای انواع طبخ غذاها متناسب با تعداد گردشگر خارجی و ملیت و غذاهای خاص مورد نیاز آنان هستند؟اگر یک گروه تور با ملیت خاص درخواست غذایی بومی خاص خود برای گروه تور کردند سر آشپزهای ما قادر به تهیه و سرو صحیح آن خواهند بود ؟آیا سر آشپزان ما قادر به تهیه انواع غذاها با شیوه های مختلف طبخ می باشند؟و اگر هستند متاسفانه تعداد آنان بسیار کم وانگشت شمار می باشد!
مردمان، امروزه بنا بدلایل متعدد از جمله زندگی مدرن و ماشینی امروز متمایل به صرف زمان کمتری جهت تهیه غذا می باشند و از سویی دیگر سهولت و آسانی و دسترسی و تمایل به تجربه طعم و مزه های جدید و تناول غذا در محیطی اجتماعی و خارج از فضای منزل و در کنار دیگران ،تمایل به استفاده از انواع رستوران ها رادارند.
از سویی دیگر در کشور ما بعلت بالا بودن هزینه های سفر نسبت به در آمد عمومی مردم اقتصاد هتلها ومراکز مهمان پذیر متکی بر ایام خاص سال می باشد.در صورتی که با برنامه ریزی صحیح و هزینه کردن بر آموزش پرسنل آشپزخانه و حتی سر آشپزها و بالا بردن توانایی آنان در تهیه و ارائه انواع خوراک های متناسب با ملیت و قومیت و ایجاد تنوع می توان مهمانان و مشتریان زیادی را بطرف رستورانهای هتل جذب کرد و باعث در آمد بهتر و بالا تر شد.
با امید بذل توجه بیشتر در این زمینه .
نویسنده:لاله شفیعی
كليه حقوق اين سايت متعلق به موسسه فن آوري و هتلداري آفتاب پارسه به شماره ثبت 1055 می باشد هرگونه انتشار نقل قول وکپی برداری ،استفاده مجدد در سایتهای اینترنتی، نشریات ،آموزشگاه ها وغیروتنها با اجازه كتبي وذكرماخذ مجاز مي باشد وبدون دریافت مجوز کتبی پیگرد قانونی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید