مدیریت بهتر
نكاتي در مديريت بهتر
مديريت و رهبري از پايه هاي اساسي هر سازمان و تشكلي است و از بدو پيدايش انسان همزاد و همپاي زندگي بشر از نهاد خانواده گرفته تا پيچيده ترين ركن جامعه بوده است.
موفقيت هر نهاد و سازماني تا حد زيادي به كارائي و اثر بخشي مديريت آن بستگي دارد تا با ايجاد هماهنگي و همسويي همه اجزا و امكانات و نيروهاي سازمان در پيشبرد اهداف آن نهاديا سازمان گام برداشته شود .
رمز موفقيت بهترين مديران امروز در دارا بودن خصوصياتي همچون صبر،قاطعيت،هدفمندي،اخلاق،قدرت پيش بيني خوب وهنر ي پايه گرفته از درك و روابط عمومي بالا نشات گرفته است.
در كل فعاليت مديريت در سه مسئله بايد متمركز گردد:
1.داشتن راهكارهايي مناسب و به روز بر اي بهتر ساختن پرسنل
2.داشتن راهكارهايي مناسب و بر اساس استانداردهاي جديد و به روز براي مديريت بهتر پرسنل
3.داشتن راهكارهايي مناسب جهت ايجاد انگيزه در پرسنل
در هر سه گزينه يك نكته اساسي وجود دارد و آن اينكه مديريت پيوسته بايد مطابق شرايط كاري و اجتماعي بايد خلاق و صاحب ايده اي نو باشد و اين شرط جز با مطالعه زياد در زمينه مسائل مربوطه و به روز كردن دانش –در ارتباط با مردم بودن –تآمل در كارهاي پرسنل ومديران موفق بدست نمي آيد.
وهميشه اين شعار را به خاطر سپرد كه: با يادگيري ودرك مطلب و نكته جديد مسلماً فرد ديگري خواهيم بود!
يك مدير پيوسته در جهت بهتر ساختن پرسنل خود بايد گام بردارد كه در اين راستا بايد الگو بود ، هم در گفتار و هم در رفتار زيرا پرسنل هميشه به اين دو فاكتور چشم دوخته اند.
بطور مثال اگر مديري فقط به سود كوتاه مدت چشم دوخته باشد پيگيري اين هدف در گفتار و رفتار مدير نمود داشته و اثر مستقيم منفي بر كاركرد پرسنل دارد .
در جايي آمده بود كه يك ژنرا ل ارتش رهبري را با يك تكه نخ آموزش مي داد و با گذاشتن تكه نخ روي ميز و كشيدن آن اين نتيجه را مي گرفت كه نخ هر كجا بخواهيد مي رود ولي با هل دادن آن بجائي نميرسيد !
لذا يك مدير با تدبير در اين مورد بايد نكات زير را در بهتر ساختن پرسنل و برنامه ريزي
در آن راستا مد نظر گيرد:
1.اعتماد به نفس پرسنل را بالا بردن(تشويق كردن بجا و مطرح كردن آن)
2.امنيت دادن به پرسنل(رضايت شغلي-آرامش)
3.آموزش نظم به پرسنل(با الگو بودن در نظم و انضباط كاري)
4.داشتن روحيه بخشش با احترام و وقار
در زمينه روحيه بخشش تا جايي بايد پيش رفت كه باعث سؤ استفاده شخص خاطي و يا ايجاد دلسردي در پرسنل صادق و درستكار و با نظم نشود .
نبايد اجازه داد كه پرسنل باعث فريب مدير شوند زيرا اگر كسي صداقت كاري نداشت و مدير براي چندين بار اين كار را در نظر نگرفت اين امر باعث دلسردي پرسنل صادق شده و شايد هم به عدم صداقت تشويق شوند.
بنابراين در صورت اطمينان بر صداقت پرسنل اشتباهات كوچك ونادر را تا حد معقول بايد بخشيد.
يك صفت بارز در مدير عدالت است كه باعث پيشرفت در سيستم كاري مي شود.
بايد به پرسنل آموخت كه:
عزت نفس داشته باشند
از انتقادات مدير درس بگيرند
صادق باشند
اصول روابط انساني را بجا و شايسته با ادب كاري بكار گيرند
آموزش اين نكات يك معادله دو طرفه بين پرسنل و مدير است تا مديري خود به نكات بالا واقف نباشد و در اجراي آنها نكوشد آموزش آن به پرسنل موفقيتي نخواهد داشت .
جهت مديريت بهتر پرسنل ،مدير موفق مديري است كه در صدد بهتر شناختن روحيه-علاقه مندي-توان پرسنل خود گام بردارد و با شناخت اين فاكتورها مسئوليت ها را تقسيم كند و هميشه ومداوم فكر آنها را با افكار و ايده هاي خوب پر كرد و با تشويق در اين زمينه خلاقيت و بهره وري در افكار و رفتار پرسنل ايجاد كرد و در صورت تحقق اين مسائل تشويق و قدرداني بجا نكته اي اصولي است.
هميشه بايد اين نكته روانشناسي را بكار گرفت كه :ايجاد تنوع شغلي براي پرسنل بر اساس مهارت-علاقه و لياقت آنها باعث ايجاد اشتياق در كار شده و از ركود و كسالت شغلي در اثر استمرار آن جلوگيري مي كند.
يك مدير موفق براي وقت خود و پرسنل ارزش قائل شده و استفاده بيش از ساعات استاندارد در روز از پرسنل نهايتي جز عدم رضايت نخواهد داشت كه در نتيجه باعث ركود كاري و اقتصادي كار مي شود بخصوص كه در امر هتل و اساس كار آن با مهمانان اين مسئله نتيجه خوبي براي خوشنامي هتل در ذهن مهمانان نخواهد داشت.
در تمام امور كاري قانون 80:20حكم فرماست ،يعني 80%فعاليت 20%نتيجه مي سازد.
اذا با فشار و افزايش زمان كاري پرسنل نمي توان به سود بالاتر رسيد.
در صورت رعايت تمام اصول مديريت بايد مسئوليت ها را واگذار كرد ولي هيچگاه نظارت را فراموش نكرد و هيچگاه نمي توان انتظار داشت كارها بهتر از آني دربيايد كه خود انجام مي دهيم بنابر اين براي رسيدن با نتيجه بايد صبور بود.
در جهت ايجاد انگيزش در پرسنل رعايت نكات زير تضمين كننده است:
-مدير در پذيرش شخصيت هاي مختلف بايد صبور باشد و مشكلات شخصيتي پرسنل را تحمل واصلاح كردشايد بتوان انگيزه كار ومسئوليت را در فرد بيدار كرد ولي كارمند اصلاح ناپذير منافعي براي ادامه كار ندارد.
– داشتن گوش شنوا و تلاش در حل مشكلات پرسنل و دادن ايده هاي مختلف در حل مشكلات آنان
– پيشنهادات و نو آوري را با آغوش باز پذيرفتن زيرا نوآوري باعث ايجاد انگيزش و تلاش براي افزايش آگاهي و دانش روز در پرسنل شده و در نهايت باعث پيشرفت سيستم مي گردد
بنابر اين مشكلات و سختي هاي امتحان و ايجاد ايده جديد را بايد با جان خريد و اين نكته را به خاطر بسپاريم كه دنيا در حال جلو رفتن است و منتظر ما نمي ماند كه به روشهاي قبل ادامه دهيم.
-پرهيز از خصلت هاي تكبر-تحقير-سرزنش در روابط با پرسنل كه باعث يك رابطه خوب شده و انگيزه در زمينه كاري به پرسنل مي دهد.
نكاتي پراكنده در حفظ ارزش شغلي
-براي موفقيت در بازار رقابت كاري بايد پيوسته در حال تجزيه و تحليل خدمات ارائه شده بود تا با ايجاد راهكارهاي بهتر هميشه براي مسافران و مهمانان بهترين انتخاب باقي ماند.
– در صورتي از واژه هاي كيفيت-سرويس-ارزش-قيمت به عنوان دلايل برتري هتل استفاده كرد كه مطمئن بود هتل هاي ديگر از اين مزايا برخوردار نيستند ،در غير اينصورت بيان اين فاكتورها كاري نسنجيده است.
– دلايل كاهش استقبال مهمانان را از هتل ياخدمات قسمت هاي مختلف بشدت بررسي كرد و در رفع آنها كوشيد .
– هر گونه كه مايليم مهمانان از اقامت در هتل يا استفاده از خدمات بخشهاي آن نظر دهند پس عملكردها را در آن راستا تنظيم كنيم.
– هميشه تفكري به روز و آينده نگر داشته باشيم ،هدف ها را تعيين و فعاليت لازم را بدون اتلاف وقت براي رسيدن به نتيجه انجام داد.
– براي خود در هر مقام يا مسئوليتي در كار هستيم مشخص كنيم كه براي سيستم تحت فعاليت خود چه مي خواهيم،چرا مي خواهيم،چه زماني مي خواهيم و براي بدست آوردنش حاضريم چه كارهايي بكنيم.
– تمام فاكتورهاي پيشي گرفتن در رقابت سالم و موفق را ليست كرده و با دقت برنامه ريزي كنيم.
– د ر بهينه سازي و استفاده از تكنولوژي روز در حوزه كاري و فعاليت خود پيشرو باشيم و تعصب در روشهاي قديم را كنار گذاشته و هميشه توجه داشت كه:
– نمي توان دنيا را متوقف كرد ،تغييرات نزديكتر از آن است كه بتوان آنها را ناديده گرفت و يادمان باشد كه سيستم هاي نوين به تكامل خود ادامه مي دهند ومنتظر ما نمي مانند.
نويسنده: لاله شفيعي
كليه حقوق اين سايت متعلق به موسسه فن آوري و هتلداري آفتاب پارسه به شماره ثبت 1055 می باشد هرگونه انتشار نقل قول وکپی برداری ،استفاده مجدد در سایتهای اینترنتی، نشریات ،آموزشگاه ها وغیروتنها با اجازه كتبي وذكرماخذ مجاز مي باشد وبدون دریافت مجوز کتبی پیگرد قانونی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید