فریز کردن مواد غذایی
فريز كردن مواد غذايي Tips for freezing
كيفيت و سلامت محصولات غذايي به رعايت بهداشت در كليه مراحل قبل و بعد از انجماد بستگي دارد .انجماد بر كيفيت رنگ،بافت،ميزان رطوبت،طعم غذا اثر مي گذارد لذا بايد از موادغذايي با كيفيت بالا براي انجماد استفاده نمود .
موادغذايي بايد در پاكتهاي مخصوص فريز قرار داد و هواي آنرا كاملاً تخليه و سپس به سرعت فريز كرد(دماي 18-درجه سانتيگراد)
حجم زياد مواد را به يكباره در فريز قرار نداد چون سرعت انجماد كاهش يافته و مجالي براي رشد ميكروارگانيسم ها خواهد بود (گوشت به قطعات مناسب برش داده شود يا مواد پخته در ظرفهاي كوچكتر فريز شوند)
پس از انجماد مواد غذايي سريعاً از انجماد خارج و مصرف نمود (زمان يخ زدايي پايين باشد تا بافت ماده غذايي كمتر آسيب ببيند)
مواد غذايي را گرم در فريز قرار ندهيد چون دماي مواد باعث انجماد زدايي ساير بسته هاي منجمد شده مي شود.
مواد گوشتي را بيش از 2ساعت در محيط آشپزخانه نگه نداشته و سريع تميز و بسته بندي شوند.
از وارد كردن مواد غذايي مرطوب بدون پوشش مناسب يا بسته هايي با سطح مرطوب به فريز خوددراري شود تا عملكرد فريز محفوظ بماند.
غذاي پخته شده را سريع خنك و فريز كنيد.
جهت خنك كردن مقدار زياد سوپ يا آبگوشت : يك بطري پلاستيكي تميز را که آب يخ بسته در آن است در يك قابلمه سوپ گذاشته و به محض خنك شدن سوپ بطري را خارج مي كنيم و براي مقدار كم سوپ در يك كيسه پلاستيكي تكه هاي يخ را قرار داده و داخل ظرف سوپ مي گذاريم و به محض خنك شدن خارج مي كنيم.
لاله شفیعی
کلیه حقوق این سایت متعلق به موسسه هتلداری آفتاب پارسه به شماره ثبت 1055 می باشد .هرگونه انتشار ,نقل قول و کپی برداری ,استفاده مجدد در سایت های اینترنتی ,نشریات,آموزشگاهها و غیره ,تنها با اجازه کتبی و ذکر ماخذمجاز می باشدو بدون دریافت مجوز کتبی پیگرد قانونی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید